Wilt u een parkeervergunning in Groningen aanvragen? Dat kan! Lees hier meer over hoe een parkeervergunning in Groningen werkt.

Parkeervergunning voor Bewoners.

Woont u in de binnenstad van Groningen, of in een wijk vlakbij Groningen centrum (een schilwijk)? Dan hebt u een parkeervergunning voor bewoners nodig (de bewonersvergunning) om uw auto te parkeren bij u in de wijk.

Online parkeervergunning Groningen aanvragen

Dat kan via de Gemeente Groningen

Aanvragen parkeervergunning gemeentehuis

Vraagt u deze parkeervergunning voor bewoners in groningen. liever aan het loket aan? Maak dan een afspraak en kom naar Loket Parkeren.
Bezoekadres: Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)

U dient het volgende mee te nemen
Kentekenbewijs van uw auto, of een kopie daarvan
Geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
Als u een bedrijfs- of leaseauto hebt: een verklaring van uw werkgever of kopie van leasecontract/gebruikersovereenkomst
Als u autodeler bent: ingevulde Verklaring van gedeeld autogebruik.

Voorwaarden parkeervergunning

U kunt alleen een vergunning aanvragen voor de wijk waar u als bewoner staat ingeschreven.
Voor de schilwijken (betaald-parkerenwijken net buiten de binnenstad van Groningen) kunt u maximaal 1 parkeervergunning per persoon krijgen.
Voor de Groningse Binnenstad Diepenring kunt u maximaal 1 parkeervergunning per adres krijgen.
Voor de Groningse Binnenstad Diepenring geeft de gemeente maximaal 822 parkeervergunningen af. Moet u wachten op een vergunning? Misschien is parkeren in een buurtstalling iets voor u.
U kunt uw parkeervergunning alleen gebruiken in de wijk waar u woont.
Als u een bedrijfs- of leaseauto hebt: stuur een verklaring van uw werkgever of kopie van leasecontract/gebruikersovereenkomst mee.
Als u autodeler bent, moeten alle autodelers in de gemeente Groningen wonen. Stuur de ingevulde Verklaring van gedeeld autogebruik mee. Iedere gebruiker van de auto kan een vergunning krijgen. Als u de aanvraag via het loket doet, moet de aanvrager zich kunnen legitimeren en van de overige autodelers moet een kopie van het legitimatiebewijs worden overlegd. Bij de aanvraag via de website moet een kopie van het legitimatiebewijs van de overige autodelers worden bijgevoegd.